Страхиња Ерић најбољи спортиста града за 2020. годину

0
725

Страхиња Ерић, члан паљанског Смучарског клуба “Сарајево – Источно Сарајево”, проглашен је за најбољег спортисту града Источно Сарајево за прошлу годину.

За најуспјешнијег тренера проглашен је Милан Витковић из Кик-бокс клуба “Куле” из Трнова, а најуспјешнији спортски клуб је Женски одбојкашки клуб “Јахорина” из Пала.

Најуспјешнији спортски радник је Предраг Добриловић из Футсал клуба “Гласинац” из Сокоца, а у категорији најуспјешнијег спортисте, инвалида и лица са посебним потребама проглашен је Његош Михајловић из Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебном потребама “Сунце” из Пала.

У категорији најуспјешнијег удружења за помоћ лицима са посебним потребама проглашено је Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебном потребама “Сунце” из Пала.

За перспективне спортисте града изабрани су Марко Мемедовић из Атлетскиог клуба “Гласинац” из Сокоца, Виктор Милић из Кик-бокс клуба “Куле” из Трнова, Анђела Вицо из Џудо клуба “Спарта” из Источне Илиџе, Стефан Ковачевић из Карате клуба “Славија” из Источног Новог Сарајева и Борис Станојевић из Смучарског клуба “Романија” из Пала.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да је, без обзира што је 2020. била година вируса корона, мање активности и такмичења, спорт у Источном Сарајеву наставио да функционише, а спортски клубови наставили да окупљају своје такмичаре.

Ћосић је нагласио да је данашње проглашење обављено скромније него претходних година због вируса корона, те честитао најбољим и пожелио им срећу у будућем раду.

Он је навео да у граду има много спортских клубова који окупљају дјецу и усмјеравају у правцу здравог физичког и менталног одгоја.

Ћосић је истакао да ови млади људи требају и морају да буду узор и показатељ будућим генерацијама и само на тај начин ће се спорт у Источном Сарајеву учинити још масовнијим и организованијим.

“Град ће бити све снажнија подршка како појединцима тако и спортским клубовима и трудићемо се да увијек награђујемо и подржавамо најбоље, али и да водимо рачуна о најмлађима”, рекао је Ћосић.

Страхиња Ерић је захвалио граду Источно Сарајево, који је препознао његове резултате и успјехе, као и општини Пале, која га је прогласила за спортисту године.

Ерић је нагласио да је у 2020. постао свеукупни балкански првак у скијашком трчању дисциплина 10 километара и спринт, као и вицешампион, а у овој години је освојио норму за Зимске олимпијске игре у Пекингу, које ће бити одржане у фебруару 2022.

Он је додао да је у спринту имао најбоље резултате на балканском првенству и нада се да ће у томе остварити и најбољи резултат на Олимпијским играма.

“Надам се да ћу се показати у најбољем свјетлу и да ћу освјетлати образ града Источно Сарајево”, рекао је Ерић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here