Српска преузела први руски хеликоптер „Ансат“

0
651
Компанија Руски Хеликоптери предала је званично данас у Казању први лаки вишенамјенски хеликоптер „Ансат“ Републици Српкој као дио уговора за три хеликоптера. 

Планирано је да оператер хеликоптера буде нова јединица у оквиру Министарства унутрашњих послова Репубилике Српске. Република Српска биће први европски купац „Ансата.“

Како је данас саопштено из „Руских Хеликоптера“, а пренио српски портал Tango Six, први „Ансат“ за Републику Српску биће опремљен са „MEDAVAC модулом“ који ће се састојати од носила, мјеста за једног пацијента и два медицинара.

Од опреме ту ће бити мобилни респиратор, ЕКГ за мониторинг срчаних активности у реалном времену и друга медицинска опрема. Уз први хеликоптер предат је и сет од пет сједишта која се могу поставити умјесто „MEDAVAC конфигурације.“ Саопштено је да је хеликоптер испоручен и са „системом за активну контролу вибрација“.

Република Српска ће добити још два „Ансата“ 2021. и 2022. године.

Директор холдинга „Руски хеликоптери“ Андреј Богински рекао је да ће ти хеликоптери бити опремљени рефлекторима, системом за слијетање без падобрана, те витлом и спољним ременом.

Према уговору, обуку за ове хеликоптере у Казањском авијационом заводу завршила су три техничара и два пилота, а сљедеће двије године обуку ће проћи још четири пилота и шест техничара.

Пилоти ће учити летење како у симулатору тако и на самим хеликоптерима.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here