СРЂАН ШЕКАРА: Не кријем се иза измишљених и лажних профила

0
1205

Шеф кабинета начелника општине Пале Срђан Шекара позвао је надлежне институције да испитају сав његов досадашњи рад и активности у јавном и друштвено-политичком животу, па тако и неаргументоване и неистините тврдње појединаца, међу којима и угледних представника појединих политичких партија да се он крије иза лажног профила “Јово Романијац” на друштвеној мрежи Фејсбук.

Он је навео да је то једини адекватан начин да се зауставе атаци на његову част и достојанство и све спекулације које потенцијално могу угрозити његову и безбједност његове породице.

Шекара, који је и члан Главног одбора СНСД-а и портпарол ове странке у Палама, истиче да се до сада није јавно оглашавао о цијелом случају, сматрајући беспотребном реакцију на кулоарске приче и подметања, али истовремено и наглашава да је однедавно све попримило озбиљну политичку, па и безбједносну димензију.

“Мојим и политичким опонентима СНСД-а, али и неким интересним групама било је најлакше да цијелу виралну причу вежу уз име некога ко је близак сарадник начелника Пала и посједује озбиљно, дугогодишње новинарско искуство. Већ дуже вријеме све то, па и ‘улогу’ у монтираном видео-материјалу, у којем се руководство општине Пале, па и ја лично, поистовјећујемо са нацистима, како је то некада ‘режирано’ и предсједнику СНСД-а Милораду Додику и његовим сарадницима, прихватао сам као вид прљавог шаблонског подметања на које не треба јавно реаговати. Сада, када су се у својеврсну хајку укључили поједини високопозиционирани политичари, друштвено-политички радници и привредници на највишим јавним позицијама, који се не либе да своју бахатост манифестују и гласним етикетирањима на званичним церемонијама, у присуству највиших званичника Републике Српске и представника заједничких институција БиХ, начелника општина и великог броја угледних људи, сматрам да сам дужан првенствено према себи, својој породици и пријатељима да заштитим сопствени дигнитет и станем на пут свима који ми, свјесно или несвјесно, својим поступцима цртају мету на челу, оптужујући ме да сам неко ко нисам, односно да радим нешто што не радим, нити сам икада радио”, навео је Шекара.

Он истиче да је све у животу радио отворено и јавно, да је потписао на хиљаде текстова, те да никада није имао проблем да изнесе свој став, па и сопствено политичко опредијељење, што знају и бројне колеге са којима је радио током активне дводеценијске новинарске каријере.

“Нећу да тврдим, али чини ми се да ћу бити у праву ако кажем да су они који ми пришивају етикету сакривеног списатеља са друштвених мрежа били и остали куд и камо мање транспарентни у обављању својих, махом хиперпрофитабилних послова. Kако год, мене ни најмање не интересују њихови имовински картони, позиције и моћ којом се разбацују, чак ни мотиви због којих ме лажно оптужују и пљују на моју личност, већ искључиво заштита личног достојанства и статуса одговорног професионалца, који је све своје задатке у ратном и мирнодопском времену обављао часно, најбоље што је умио и без скривања иза било чијег ауторитета”, рекао је Шекара.

Kако тада, тако и сада, наводи Шекара, не крије се иза измишљених и лажних профилних идентитета на друштвеним мрежама, јер све што мисли, има да каже и саопшти – чини апсолутно отворено и јавно, стилски препознатљиво, именом и презименом и својеручним потписом.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here