Spremni za otkup svih količina mlijeka

0
556

Načelnik Opštine Pale Boško Jugović i vlasnik mljekare „Pađeni“ iz Bileće Nenad Vukoje dogovorili su se da u narednom periodu bude detaljno razmotrena mogućnost uspostavljanja međusobne saradnje, koja bi za rezultat trebalo da ima otkup svih raspoloživih količina mlijeka od paljanskih poljoprivrednih proizvođača.

-Za nas je veoma važna spoznaja da priznata i na tržištu prepoznatljiva mljekara „Pađeni“ ima najozbiljnije namjere u vezi sa otkupom mlijeka na području opštine Pale i da je spremna da pod najpovoljnijim uslovima na tržištu preuzme sve raspoložive količine koje mogu biti proizvedene na ovom području-rekao je Jugović, ocijenivši da takav stav predstavlja jasan signal i za opštinsku upravu da u što kraćem periodu preduzme korake koji bi pozitivno uticali na cjelokupan aranžman.

Jugović je najavio da će Opština Pale i mljekara „Pađeni“ uskoro zajednički razmotriti koji bi to bio najbolji način da se poljoprivrednici, koji imaju početne uslove za to, ozbiljno stimulišu za proizvodnju mlijeka kao bazičnu, osnovnu djelatnost.

-Kao načelnik opštine, preuzeo sam obavezu da što prije okupim sve postojeće i potencijalne proizvođače mlijeka na području Pala i omogućim im da kroz direktan razgovor sa vodećim ljudima mljekare „Pađeni“ pronađu najbolji način za uspostavljanje saradnje, odnosno kooperantskog odnosa-najavio je Jugović.

On je istakao da je to u obostranom interesu i proizvođača i prerađivača, ali i u interesu Opštine Pale, koja će, u saradnji sa mljekarom „Pađeni“ naći i adekvatan način da dodatno stimuliše proizvođače kroz poseban program podsticajnih mjera.

Iz mljekare „Pađeni“, koja je kao najozbiljniji otkupljivač mlijeka već odavno pozicionirana u cijeloj hercegovačkoj regiji, ali i na području opština Rogatica i Sokolac, odnedavno i grada Zvornika, ističu da su spremni da takvu ulogu preuzmu i na teritoriji Pala.

-Mljekara „Pađeni“ poznata je kao ozbiljan prerađivač mlijeka i korektan poslovni partner, koji svoje obaveze izvršava u potpunosti i pravovremeno, trudeći se da proizvođače mlijeka ispoštuje i više nego korektnom, da ne kažemo najpovoljnijom otkupnom cijenom na tržištu, kao i stručnom i podrškom u nabavci potrebne opreme. Ne sumnjamo da ćemo i sa ovdašnjim proizvođačima vrlo brzo pronaći zajednički jezik, te i na području opštine Pale, zahvaljujući i institucionalnoj podršci opštinske uprave i načelnika Jugovića, uskoro uspostaviti svojevrstan sistem otkupa mlijeka koji se u većem broju opština u ovom dijelu Republike Srpske već potvrdio kao uspješan-rekao je vlasnik bilećke mljekare Nenad Vukoje.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here