Sokolac: Počele slavske svečanosti

0
637

Svečanom litijom od sokolačkog hrama Romanijska Lazarica do centralnog spomen-obilježja borcima Sarajevsko-romanijske regije poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu večeras je počelo obilježavanje dana i krsne slave opštine Sokolac – Svetog proroka Ilije.

Delegacije opštine Sokolac i opštinske Boračke organizacije položile su vijenece kod spomenika na kojem su ispisana imena više od 1.200 boraca Vojske Republike Srpske.

Starješina hrama Romanijska Lazarica protojerej stavrofor Ilija Čupić čestitao je slavu – Svetog proroka Iliju, zaštitnika opštine Sokolac i hrama u ovom gradu Romanijske Lazarice i rekao je da je ovo velika duhovna radost svim građanima ove lokalne zajednice.

“Mi smo večeras kroz ovaj grad proneli blagoslov Božiji, moleći se našem zaštitiniku i svetitelju da čuva ovo mjesto, kao i sve ljude koji žive u njemu i da nam podarima svima snage da se odupremo zlu i da se održimo na istom putu kao i Sveti prorok Ilija”, rekao je Čupić.

On je dodao da je Sveti Ilija pokazao primjerom svog života kako i slabi ljudi na ovom svijetu mogu živjeti i pobjediti sve prepreke tako što hodaju putem Božijim.

Načelnik opštine Sokoalc Milovan Bjelica istakao je da se mještani uvijek imaju čime ponositi – svojim borcima, sportistima, naučnicima, privrednicima, kao i nevladinim udruženjima.

On se zahvalio svima koji zajedno rade na tome da Sokolac i Romanija budu uspješniji.

“Vidite da se Sokolac razvija, da se gradi. Ovdje dolaze predstavnici međunarodnih organizacija, EU i diplomatskog kora u BiH, kao i investitori. Naša vrata su svima otvorena”, rekao je Bjelica.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here