Соколац: Мурал са ликом Небојше Глоговца

0
625

Нови мурал са ликом српског глумца Небојше Глоговца осликан је на стамбеној згради на Сокоцу.

Аутор мурала Милан Милосављевић Дерокс рекао је Срни да му је ово посебно драг рад за који је обавио добру припрему, те да му је асистент био Јован Шаулиновић.

Он је додао да је требало да мурал буде осликан у Невесињу, али да нису успјели да то организију, те је урадио на Сокоцу.

Милосављевић је подсјетио да је на иницијативу Сокочанина Милана Јоловића Легенде недавно осликао мурал великог формата са ликом Старине Новака и овај пут на Јоловићеву иницијативу урадио и други мурал.

Сокочанин Милан Јоловић Легенда је рекао Срни да је мурал осликан у оквиру израде комплене топлотне фасаде на стамбеној згради на углу улица Цара Лазара и Романијске.

– Како сам недавно помогао израду топлотне фасаде станарима Ламела у улици Радомира Нешковића, позвали су ме и станари ове стамбене да им помогнемо дијелом средстава – појаснио је Јоловић.

Он је додао да је највећи дио средстава обезбиједио Бојан Копривица и група привредника, те да ће за постављање фасаде и израду мурала бити издвојено 20.000 КМ.

Милан Милосављевић Дерокс је дипломирани сликар зидног сликарства из Београда и више од 20 година се бавио графитима и муралима.

Први мурал великог формата са ликом Старине Новака на Сокоцу откривен је 31. августа на чеоној Ламели на углу улица Радомира Нешковића и Грује Новаковића.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here