СО Пале – Клуб одборника СНСД зауставио повећање цијена воде, услуга гријања преко градске топлане, те комуналних услуга

0
216

„Клуб одборника СНСД неће дозволити предложена поскупљења. Нашом иницијативом ове тачке су повучене са дневног реда, а од предузећа тражимо да одборницима доставе детаљне анализе њихових прихода, расхода и оправданих поскупљења у виду енергената, неопходних материјала за рад и сличног те покушаја проналаска додатних прихода предузећа, а који не би ишли на уштрб грађана“, поручено је из клуба одборника СНСД.

„СНСД разумије вријеме у којем се налазимо и све финансијске тешкоће са којима је регион суочен. Разумијемо и захтјеве наших јавних предузећа како би поспјешили своје пословање. Међутим, у читавом контексту економске кризе највише треба разумјети грађане који су на сваком кораку суочени са одређеним поскупљењима. Не можемо утицати на глобалне трендове раста цијена, али је неопходно да уложимо напоре на локалном нивоу како бисмо заштитили наше грађане“, закључили су у клубу одборника СНСД.

На данашњој сједници једногласно је усвојен и буџет општине Пале за 2023. годину у износу од 19.650.000 КМ који је већи за 650.000 КМ у односу на нацрт буџета који је усвојен на претходној сједници. Клуб одборника СНСД и начелник општине Бошко Југовић су прије креирања самог буџета обавили консултације са савјетима мјесних заједница гдје су жељели да чују шта су то приоритети наших суграђана по свим мјесним заједницама, те су у сам буџет уврстили скоро све њихове захтјеве.

На основу приједлога јавних предузећа поскупљење комуналних услуга би износило 15%, градске топлане 25% и воде 15%.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here