СНСД Пале – Изабрано ново руководство актива жена, младих и пензионера

0
493

У Културном центру Пале вечерас је изабрано ново руководство актива жена, пензионера и младих социјалдемократа Општинског одбора /ОО/ СНСД-а Пале.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Пале Бошко Југовић рекао је да ће нови представници ових актива својом енергијом и новинама у раду показати да је СНСД на Палама најјача партија која брани уставотворне принципе Републике Српске, око које треба да се окупљају сви који воле Републику.

„У години пуној изазова морамо да се окупимо и ово вечерас јесте вид окупљања око јединог циља, а то је поштовање народа. Ми смо посвећени локалном становништву, инвестицијама и свему што Влада Републике Српске чини за Сарајевско-романијску регију. Посвећени смо одбрани и очувању Српске“, поручио је Југовић.

Он је захвалио досадашњим предсједницима актива жена, пензионера и младих социјалдемократа који су, како је навео, дали огроман допринос у претходна два изборна циклуса и пожелио много успјеха њиховим насљедницима.

Предсједник Младих социјалдемократа Денис Шулић рекао је да је вечерашњи скуп још једна манифестација снаге СНСД-а, политичке партије која има и организацију младих, пензионера и актива жена чиме показују да свакој групи грађана приступају на посебан начин.

Шулић је изразио задовољство што је на Палама како би подржао нову организацију младих Пала и захвалио досадашњем предсједнику Луки Цицовићу који је, како је навео, радио одличан посао и дигао организацију на највиши могући ниво.

„Сигуран сам да ће ново руководство наставити све политике које су млади социјалдемократи на Палама радили. Они су били један од најактивнијих одбора и сигуран сам да ће тако и наставити“, поручио је Шулић.

За предсједника Актива жена изабрана је Наташа Слагало, за Актив пензионера Драгиша Чворо, док је предсједник Младих социјалдемократа Пале Борис Шкипина.

Слагало је рекла новинарима да је ОО СНСД-а на Палама најјача политичка организација у тој општини и да то потврђује и вечерашња конференција.

„Нећемо одступати од политике СНСД-а која је јасна и годинама се показала успјешном и репрезентаивном. Циљеви су нам побољшање положаја жена у друштву кроз економску стабилност, запошљавање, стамбено збрињавање, заштиту здравља жена, нарочито репродуктивност“, истакла је Слагало.

Шкипина каже да му је част и задовољство да у оваквим временима води једну од најјачих и најорганизованијих организација у Републици Српској са више од 500 омладинаца и чланова који активно учествују у кампањи.

Он је подсјетио да су млади СНСД-а Пале урадили много на уљепшавању општине Пале и града Источно Сарајево, као што је уређење парка, клупа, мостова, игралишта до обиљежавања Дана српског јединства, те позвао младе да се укључе и дају свој допринос.

„Сваки допринос локалној заједници јача Републику Српску, а сви овдје наступају због Републике и воле је“, нагласио је Шкипина.

Чворо је рекао да ће се залагати за равномјеран развој општине Пале, за бољи материјални положај пензионера у овом тешком времену и за њихову бољу здравствену заштиту.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

1 × 3 =