Снага Србије значајна за Српску и цијели регион

0
329
Званичници Републике Српске упутили су честитке Ани Брнабић поводом њеног избора за предсједника Владе Републике Србије, те истакли да је снага Србије веома важан фактор за Српску, као и остатак региона.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је изразио увјерење да ће Брнабићева својим преданим радом, што је показала у претходном мандату, и опредијељеношћу за снажан развој своје земље допринијети даљем афирмисању Србије на унутрашњем и међународном плану.

– Србија је постала незаобилазан политички фактор у региону, Европи и свијету, што је од великог значаја и за нас у Републици Српској и БиХ. Увјерен сам да ћемо наставити успјешну сарадњу и развијати још боље међусобне односе за добробит нашег народа – истакао је Додик у честитки.

 

„Чврсто сам увјерен да ћете и у овом премијерском мандату, заједно са министрима у новоизабраној Влади, наставити, као и до сада, предано да радите на развоју, економском оснаживању и просперитету Ваше земље“, истакао је Тегелтија.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија навео је да поновни избор Брнабићеве на мјесто премијера представља континуитет успјешне политике коју води на добробит свих грађана Србије, саопштено је из кабинета предсједавајућег Савјета министара.

„Такође, важан је за све у региону и сигуран сам да ће дати додатни подстицај досадашњој успјешној сарадњи између БиХ и Републике Србије“, истакао је Тегелтија.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је премијеру Србије Ани Брнабић поновни избор на ту позицију, са жељом да настави успјешно да води Владу, у интересу свих грађана Србије.

„Увјерен сам да ће Влада Србије, у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама, наставити интензивну сарадњу са институцијама Републике Српске, првенствено у области економије, културе, науке и образовања, као и другим сферама живота“, нагласио је предсједник парламента Републике Српске.

Чубриловић је у честитки истакао да је за Републику Српску веома значајно да Србија јача свој међународни положај, јер је Србија важан фактор мира и стабилности у региону, а посебно у очувању Дејтонског мировног споразума који гарантује положај и статус Српске и даје јој право да гради чврсте везе са Србијом.

Посланици Скупштине Србије синоћ су са 227 гласова „за“ и пет „против“ изабрали нову Владу на челу са Аном Брнабић.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

eleven − nine =