Скупштина Града да достави елаборат о куповини ОСМ ТВ

0
57

Скупштина општине Пале усвојила је данас закључке које је доставио начелник Бошко Југовић, а у којима се од власти града Источно Сарајево тражи да доставе елаборат оправданости инвестиција за куповину Телевизије ОСМ.
Југовић је рекао новинарима да су одборници подржали његове закључке који ће бити упућени у Скупштину града Источно Сарајево, додајући да се на данашњој сједници СО беспотребно подигла прашина у вези са Телевизијом ОСМ.

„Надам се да ће Телевизија ОСМ, коју је недавно купио Радио Источно Сарајево, убудуће радити објективно и имати исти однос према власти и опозицији“, навео је Југовић.

Он је додао да је уређивачка политика Телевизије ОСМ „кренула мало у погрешном смјеру“, али да је вријеме пред њима да покажу да свима треба дати простора.

Према његовим ријечима, на медије се не врши притисак и новинари имају право на слободу информисања.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица рекао је да се очекује елаборат у вези са куповином донедавно локалне Телевизије ОСМ.

„Циљ нам је да Телевизија ОСМ, чије је сједиште на Палама, ради успјешно, да свим запосленим и новозапосленим уплате доходак и све што је по закону транспарентно, те да не доживи судбину Радио-телевизије Источно Сарајево коју је некада основао град, а која је отишла у стечај и 30 људи завршило на бироу“, навео је Ласица.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дамјан Шкипина истакао је да опшина Пале и град Источно Сарајево заслужују квалитетан радио и телевизију, а да се од ОСМ ТВ очекује објективно извјештавање и заступљеност свих општина и политичких актера у граду.

Шеф Клуба одборника ПДП-а у Скупштини општине Пале Игор Тошић рекао је да је велика пажња на данашњој сједници посвећена информисању и улози електронских медија у локалној заједници, односно раду Телевизије ОСМ.

„Став актуелне власти у општини Пале према Телевизији ОСМ одсликава субјективно мишљење једног лица, односно да локални медиј треба да промовише само начелника општине и да нема ниједну критику на његов рачун“, мишљења је Тошић.

Он тврди да је став ПДП-а да медији треба да раде свој посао професионално и да новинари не треба да трпе било какав притисак.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

7 + ten =