Школе обиљежиле крсну славу

0
602

Основне школе „Србија“ и „Пале“, као и Средњошколски центар „Пале“ обиљежиле су данас школску славу – Светог Саву, ломљењем славског колача у Цркви Успења Пресвете Богородице.
Начелник општине Пале Бошко Југовић, које је присуствовао свечаности, честитао је славу свим ђацима, уз поруку да се идуће године виде у бољем здрављу и расположењу.

Он је захвалио руководствима школа што су заједнички организовали славски обред у храму на Палама.

Директор Средњошколског центра „Пале“ Недјељко Газивода рекао је да се ове године слава прославља на другачији начин, по препорукама ресорног министарства, а у складу са мјерама против вируса корона.

„У нашој школи је радни дан и Савиндан обиљежавамо на часовима српског језика и књижевности, те на часовима историје како би се присјетили лика и дјела Светог Саве“, рекао је новинарима Газивода.

Он је изразио наду да ће наредне године прославити славу у школама са пригодним програмом, званицама, а да ће Светосавска академија бити одржана у Културном центру, као и до сада.

Директори основних школе „Србија“ и „Пале“ Сања Марковић и Александар Рајић честитали су крсну славу свим светосавцима и православцима широм свијета.

Свечаности је присуствовао и предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here