Шкипина: Додик жестоко брани Србију од муслиманских лобиста чији је циљ стварање унитарне БиХ

0
285

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина рекао је да противници Српске и осведочени србомрзци, а што је евидентно и посланик СДП-а у њемачком Бундестагу Јосип Јуратовић, користе исти вокабулар и исту матрицу када говоре о Српској. и њеног предсједника Милорада Додика, фрустрирани што нису у стању да преваспитају Србе и обликују их по својим стандардима.

На питање Срне да прокоментарише Јуратовићеву изјаву да Српска константно блокира процесе у односу на Босну и Херцеговину, Шкипина је рекао да су то све неистине, стереотипи и неосноване фразе које посланици и тзв. дипломате понављају деценијама, што говори о њиховом једностраном погледу на БиХ и потпуној искључивости, обмањујући се тако да је исправно само оно што мисле.

Он је подсјетио да је предсједник Републике Српске Милорад Додик, када је преузео мандат српског члана Предсједништва БиХ, јасно рекао да се залаже за дијалог између локалних изабраних политичара и да је вријеме да БиХ оде. на путу развоја и договора, који није добио позитиван одговор из ФБиХ.

„Република Српска и њен предсједник, као и све институције Српске, залажу се за поштовање Дејтонског споразума и Устава, а они који су данас стварали Мировни споразум на сваки могући начин га крше у циљу рушења и уништавања. развластити Републику Српску“, нагласио је Шкипина.

Према његовим ријечима, Српска и Милорад Додик главна су сметња и препрека да се испуне жеље појединих западних дипломата, које у БиХ бораве у улози муслиманских лобиста, да владају БиХ и кроје судбину њених народа.

„У томе је цео проблем. Милорад Додик им је проблем и на све начине покушавају да га уклоне са политичке сцене, јер он је тај који никада неће дозволити уништење Републике Српске. Предсједник Додик не ради ништа ни против једног народа у Босни и Херцеговини, али не ради ни своје, и жестоко брани позицију Српске у складу са Дејтоном и интересима српског народа. Да је Додик пристао да њиме владају Мајкл Марфи, Кристијан Шмит и остали србомрзци, нико не би био бољи од њега, али то би значило крај Републике Српске”, нагласио је Шкипина, додајући да је председник Додик лидер који ставља Републику Српску. прво.и његов народ.

Додао је да због тога Додика стално оптужују за разне облике криминала и корупције, па чак и да Јуратовић у мржњи иде толико далеко да каже да је „предсједник Српске један од Санадера у Босни и Херцеговини“.

„То говори све о тим такозваним политичарима који не виде ништа даље од мржње према Србима и Републици Српској. Милорад Додик је „крив“ за одбрану Србије и свог народа, који му деценијама верује управо зато што знају да је он тај који ће спасити и одбранити Републику Српску од муслиманских лобиста чији је циљ стварање унитарне БиХ.

Упркос свим притисцима, уценама, нападима, чак и на чланове породице, своју децу, Милорад Додик остаје доследан својим циљевима да заштити Републику Српску, њен уставни положај, а намештени злочини за које је оптужен сигурно га неће поколебати у његовој мисији. да заштити Републику Српску“, рекао је Шкипина.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here