Синдикат: У сусрет новој школској години са ентузијазмом, али и страхом

0
494

Синдикат образовања, науке и културе саопштио је да просвјетни радници у Републици Српској у сусрет новој школској години иду са ентузијазмом, али и са страхом пред изазовом који доноси одлука о начину извођења наставног процеса у ванредној ситуацији.

У Синдикату наводе да нико у Републици Српској не треба да заборави са колико су знања, пожртвованости и одговорности просвјетни радници допринијели да се успјешно заврши претходна школска година.

„Као одговоран социјални партнер, овај Синдикат је дао пуни допринос афирмацији образовног система, а прије свега истрајава на заштити радничких права запослених у овим дјелатностима“, наведено је у саопштењу.

Из Синдиката додају да ће заштита радничких права бити једна од тема сутрашњег састанка са ресорним министром.

У Синдикату напомињу да ће на састанку бити разговарано о почетку школске године у измијењеним условима рада, са циљем што квалитетнијег наставног процеса, али и очувања дигнитета просвјетних радника и њиховог економског и социјалног положаја.

„Синдикат ће представницима Министарства просвјете и културе пренијети захтјеве и поруке просвјетних радника и биће спреман на сваку врсту договора који штити и афирмише значај и улогу просвјетних радника у друштву“, додаје се у саопштењу.

Из Синдиката напомињу да представљају више од 14.500 запослених у предшколском, основном, средњем и високом образовању, као и у науци и култури.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here