Симовић: Кабасти отпад одлагати данима предвиђеним за његов одвоз

0
42

Директор Јавног предузећа „Комунално“ са Пала Комо Симовић апеловао је на грађане да поштују јавни и комунални ред и најавио да ће проблем одлагања комуналног отпада покушати да ријеше у сарадњи са Комуналном полицијом.
Симовић је рекао Срни да грађани треба да износе кабасти отпад понедјељком, уторком и петком, односно данима предвиђеним за његов одвоз.

„Дешава се да радници ујутру одвезу материјал и да се послије пола сата опет појави поред контејнера. На Пале долази велики број туриста и овим остављамо ружну слику. Нисмо толико мобилни да у сваком тренутку можемо рјешити тај проблем“, навео је Симовић.

Он каже да се са општином Пале преговара о томе да буду направљене двије међустанице на којима би грађани могли да одлажу крупни комунални отпад.

„Отворили смо и депонију гдје грађани могу бесплатно да одвезу кабасти материјал, али су то ријетки случајеви, тако да ћемо у сарадњи са Комуналном полицијом покушати да нађемо рјешење за овај проблем“, рекао је Симовић.

Он је навео да би ускоро требало да буде набављено око 40 контејнера у центру и ужој градској зони, како би почело раздвајање отпада.

Симовић каже да је недавно реконструисана фонтана у Олимпијском парку, али да све чешће имају проблема са дјецом и групом хулигана који убацују свашта у њу, те преврћу корпе за смеће по шеталишту.

„Постављене су камере и убудуће када се то буде дешавало починилац ће бити пријављен и кажњен“, навео је Симовић.

Он је рекао да је, захваљујући помоћи општине, постављено 45 нових пластичних контејнера, нове корпе и клупе на шеталишту, као и пет паноа или огласних плоча.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

fourteen + 2 =