Шешлија захвалио предсједници на донацији инкубатора

0
559

Директор Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву Небојша Шешлија захвалио је данас предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, која је током посјете овој здравственој установи њеном руководству уручила рјешење о вриједној донацији – инкубатору за Одјељење педијатрије.

„У име колектива желим да захвалим предсједници на рјешењу о вриједној донацији, која ће значајно побољшати ниво услуга које ова установа пружа“, рекао је Шешлија новинарима након састанка са Цвијановићевом.

Шешлија је истакао да је од момента усељења у нови објекат Болнице знатно повећан број новорођене дјеце у овој здравственој установи јер су побољшани услови, па се родитељи због тога одлучују да укажу повјерење Болници „Србија“.

Он је рекао да је предсједника Српске извијестио и о активностима на изградњи новог објекта Завода за трансфузиологију у Источном Сарајеву, нагласивши да су радови при крају и да очекује да ће до краја мјесеца радници Завода уселити у нове просторије.

„То је веома битно јер ће то бити први регионални центар Завода за трансфузиологију у Републици Српској, за који је издвојено 250.000 КМ“, истакао је Шешлија.

Он је подсјетио да није било предвиђено да у објекат нове болнице буде смјештен Завод, па је особље остало у старим просторијама које су биле веома неусловне за рад.

„Приликом раније посјете српског члана Предсједништва Милорада Додика договорили смо да се објекат у кругу болнице адаптира за потребе трансфузиологије и то се сада приводи крају“, рекао је Шешлија.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here