Шешлија: У ковид одјељењу 30 пацијената, једна особа на респиратору

0
619

У ковид одјељењу Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву тренутно је на лијечењу 30 пацијената са средње тешком и тешком клиничком сликом, од чега је једна особа на респиратору, изјавио је данас директор Болнице Небојша Шешлија.

Наводећи да је максималан капацитет болничког ковид одјељења 42 пацијента, Шешлија је упозорио да се ситуација у вези са заразом вирусом корона на подручју регије коју покрива ова здравствена установа усложњава, што се види по значајном приливу пацијената у болницу.

Он је похвалио ангажман домова здравља, за које је рекао да раде изузетно добар посао.

– Љекари из домова здравља у сарадњи са докторима са ковид одјељења Болнице `Србија` ординирају терапију обољелима од вируса корона и покушавају што више пацијената излијечити у кућним условима. У ситуацијама кад то не успију, упућују се на болничко лијечење – објаснио је Шешлија.

Он је навео да Болница „Србија“ располаже довољним количинама опреме за борбу против вируса корона, али да је примјетан замор особља које већ дужи период раде у ковид одјељењу у измијењеном режиму рада.

– Све је извјесније да ћемо морати приступити прерасподјели и особље из болничког одјељења пребацити у ковид одјељење – закључио је Шешлија.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here