Шешлија: На ковид одјељењу 38 пацијената

0
79

На ковид одјељењу у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву смјештено је 38 обољелих од вируса корона, а протеклих дана је повећан прилив ковид пацијената, па је отежано функционисање, изјавио је вршилац дужности директора ове здравствене установе Небојша Шешлија.

– Шест пацијената је у ковид интензивној њези и имају тежу клиничку слику, док су остали средње тешке клиничке слике – рекао је Шешлија, напомињући да је епидемиолошка ситуација у овој регији компликованија у односу на претходни период.

Он је нагласио да тренутно нема заражених вирусом корона међу медицинским особљем и запосленима у овој здравственој установи.

Шешлија је истакао да су у складу са препорукама Министарстава здравља већ раније кренуле припреме за очекивани други талас вируса корона и предузете све неопходне мјере, те додао да за сада располажу довољним количинама заштитне опреме и да имају брзих и пи-си-ар тестова.

– Радници на ковид одјељењу већ дужи период константно предано обављају посао и под великим су напорима. Има и умора, али се трудимо на све могуће начине да их ротирамо и што више ослободимо одређених активности – каже Шешлија.

Он напомиње да је веома незгодно константно мијењати људе, јер одређена група прође обуку за рад и функционисање ковид одјељења, гдје су другачији услови у односу на остатак Болнице, што ствара одређене проблеме у функционисању.

Шешлија је додао да је рад у Болници нормализован и да су кренули са оперативним програмом и радом амбуланти.

– Ипак, и љекари и медицинско особље раде под одређеним притиском, јер никад се не зна ко може да буде позитиван на вирус корона, а наравно приликом прегледа и сваке операције обављају се нови протоколи, пацијенти се тестирају и слично – закључио је Шешлија.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

8 − seven =