Шеранић: Значајно погоршање; Разматраће се нове мјере

0
534

Имамо значајније погоршање епидемиолошке ситуације у Српској, и расте број пацијената у болницима и Домовима здравља, рекао је министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

– Говорило се о непоштовању мјера, људи не носе маске на културним и спортским догађајима, нити се понашају у складу са препорукама Штаба за ванредне ситуације. На данашњем састанку се разговарало се и о проблему капацитета Дома здравља у Бањалуци, око вакцинацје која слиједи – додао је Шеранић.

На Републичком штабу ће се разговарати о максималном броју гостију у угоститељским објектима без обзира на број квадрата, као и евентуалној прослави 8. марта.

– Исто тако разматрали смо поново рад од куће у свим институцијама гдје је то могуће. Командант штаба Радован Вишковић обратио се свим локалним заједницима да је примијећено да су поједини штабови изгубили потпуно функцију, и да би требало што прије треба да се врате у пун капацитет – нагласио је Шеранић на конференцији за новинаре.

Институт за јавно здравство Републике Српске предложиће сутра Републичком штабу за ванредне ситуације додатне мјере због значајног погорашања епидемиолошке ситуације узроковане вирусом корона.

Директор Универзитетско клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић је рекао да су на УКЦ дошли до закључка да се повећава број пацијената који захтијевају клиничко лијечење.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here