Шеранић уручио одликовања директорима 25 домова здравља

0
409

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић уручио је данас у Источном Сарајеву медаље заслуга за народ директорима 25 домова здравља од укупно 55 одликованих у Републици Српској које је, поводом 9. јануара – Дана Републике, додијелила предсједник Српске Жељка Цвијановић.
Одликовања су уручена домовима здравља Берковићи, Билећа, Братунац, Чајниче, Фоча, Гацко, Хан Пијесак, Источно Сарајево, Калиновик, Љубиње, Милићи, Невесиње, Пале, Рогатица, Рудо, Соколац, Сребреница, Шековићи, Требиње, Трново, Ново Горажде, Вишеград, Власеница, Зворник, Источни Стари Град, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

Шеранић је рекао да је ово велико признање за цијели здравствени систем у Републици Српској, јер су здравствене установе препознате као неко ко је дао свој максимум када је у питању збрињавање грађана у протеклом периоду.

„То је уједно и подстрек свима нама да и у наредном периоду наставимо да радимо на најбољи могући начин“, истакао је Шеранић на свечаности у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву.

Министар Шеранић је нагласио да ће се наставити са пружањем подршке финансијској одрживости здравствених установа, а тиме и сигурности здравствених радника да одговоре на изазове који слиједе.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске на почетку прошле године за финансирање рада здравствених установа издвојила додатна 52 милиона КМ, што ће бити реализовано и ове године.

Шеранић је раније у Бањалуци уручио одликовања директорима 30 домова здравља у Републици Српској.

Медаљом заслуга за народ одликовано је свих 55 домова здравља у Републици Српској, за изузетне заслуге и допринос у организовању, спровођењу и пружању медицинске помоћи, спасавању људских живота, као и сваки други вид подршке и улагања херојских напора у борби против пандемије изазване вирусом корона.

За ове заслуге предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић је одликовала и друге хероје борбе против пандемије вируса корона – Универзитетски клинички центар Републике Српске, све болнице у Републици Српској, Институт за јавно здравство Републике Српске, Фонд здравственог осигурања Републике Српске, као и Републичку управу цивилне заштите Републике Српске.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here