Шеранић: Пратимо стање по општинама које могу да уведу и оштрије мјере

0
556
У болницама у Републици Српској тренутно се налази 249 лица обољела од вируса корона. То је број који је у задње вријеме константан, рекао је за РТРС министар здравља и социјалне заштите српске Ален Шеранић.

Шеранић је нагласио и да је број лица који су прикључени на респираторе такође константан и да се углавном креће од 10 до 11.

– Сви остали пацијенти који су хоспитализовани углавном имају обострану упалу плућа и примају редовну терапију која им  помаже – додао је министар.

Каже да према подацима које добија из свих болница у Српској, пацијенти који се брже опораве се пуштају кући гдје настављају свој опоравак.

Шеранић је нагласио да се свим пацијентима којима је неопходно болничко лијечење то и омогућује.

Што се тиче параметара, каже министар, у Српској  с обзиром на оптерећење здравственог система, прати број лица који су у болницама, као и дужина опоравка пацијента, након напуштања болнице његово се здравствено стање прати кроз примарну здравствену заштиту.

У те параметре, додао је, улазе и лица која су здравствено угрожена, као и њихова страросна структура и из које општине долазе.

– То нам служи да видимо на који начи локални штабови могу да донесу и рестриктивније мјере од оних који су тренутно на снази – истакао је Шеранић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here