SDS: „Vratimo Srpsku narodu“

0
606

Srpska demokratska stranka predstavila je danas zvanične slogane za opšte izbore koji će se održati u oktobru 2018. godine. Slogan Srpske demokratske stranke biće „Vratimo Srpsku narodu“ a slogan predsjedničkog kandidata Saveza za promjene Vukote Govedarice biće „Sviće“.

Predsjednik Srpske demokratske stranke i kandidat za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica poručio je danas da se SDS odazvala na bitan poziv građana.

„Poziv glasi „Vratimo Republiku Srpsku u ruke naroda“! To je poziv koji se danas osjeća i poziv koji SDS itekako dobro razumije u teškom trenu u kojem građani žive“, rekao je Govedarica na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni slogani Srpske demokratske stranke.

Govedarica je podsjetio da se SDS svojevremeno odazvala na poziv građana, prije 28 godina.

„Tada su građani i SDS zajedno stvarali i gradili Republiku Srpsku, to je bio prvi poziv i danas smo spremni da se odazovemo svima onima koji žive poniženo u Srpskoj. Nažalost, za sve ono za šta se srpski narod izborio, brzo mu je oduzeto.

Oduzeta mu je budućnost, dostojanstvo, pravo da živi od svog poštenog rada. Dosta je oduzeto od strane onih koji su vlastite interese stavili na prvo mjesto i pobijedili sve vrijednosti od kojih je nastala Srpska“, rekao je Govedarica.

On je upozorio da je život građana danas sveden na poniženje, ćutanje, trpljenje i saginjanje glave, na pomirenje sa takvim stanjem.

„Garantujem vam, tako neće biti u budućnosti. Spreman sam na odlučujuće korake, narod je počeo da se budi, to je moje uvjerenje, narod traži da vratimo u ruke njima Republiku Srpsku za koju su se izborili.

Ravnopravnost, poštovanje, poštenje, tolerancija, solidarnost i napredak, to su riječi ljubavi kojima vraćamo pravi sjaj i značaj. Zato SDS izlazi na izbore sa veoma jasnom porukom i ciljevima.

Poruka SDS je „Vratimo srpsku narodu“, jer mu je potrebna Republika Srpska“, poručio je predsjednik SDS i kandidat za predsjednika Republike Srpske.

On je dodao da SDS poštuje i ostale narode koji žive u Srpskoj, jer samo tako sa vrijednostima koje pobjeđuju interese pojedinaca ima mjesta za sve narode.

„Velike promjene koje će doći, dolaze sa vrha i preporod dolazi od funkcije koja simbolizuje Republiku Srpsku, a to je predsjednik, preporod je izlazak iz mraka, preporod znači vraćanje na vrijednosti, preporod znači poštovanje zakona i ustava i vraćanje povjerenja građana u institucije Srpske, to je potrebno svim poštenim i čestitim ljudima koji žele da žive i zarađuju i stvaraju. Svi ćemo osjetiti napredak, napredak u domovima i zajednici. Ja imam snage za to i bićemo ponosni“, kazao je Govedarica.

Govedarica je naglasio da mu je čast što mu je Srpska demokratska stranka ukazala ovo povjerenje i šansu.

„Kada pobijedim, garantujem vam da izgubiti nećemo. Zato izlazim sa mladim ljudima danas ovdje i osnovna poruka prema narodu jeste da dolaze bolji dani i naša poruka je `Sviće` Republici Srpskoj“, zaključio je Govedarica.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here