SDS puca: Vukota Govedarica izabrao Obrena Petrovića, Mladen Bosić ne želi na tu listu

0
517

Visoki funkcioner SDS-a Mladen Bosić prihvatio je odluku predsjednika Srpske demokratske stranke Vukote Govedarice da nosilac liste za izbornu jedinicu dva za Predstavnički dom Parlamenta BiH bude Obren Petrović.

„Prihvatam odluku o nosiocu liste za Izbornu jedinicu 2 za PD PS BiH koju je donio predsjednik SDS Vukota Govedarica kao potpuno legitimnu. On je dobio pravo odlukom GO SDS-a da odluči između Obrena Petrovića i mene. Danas sam obaviješten da će nosilac liste biti Obren Petrović“, naveo je Bosić.

Kaže da ima najmanje prava da komentariše odluke koje donosi Vukota Govedarica pošto sebe smatra najodgovornijim što je Govedarica postao predsjednik SDS-a.

Dodaje da mu je nuđeno da bude nosilac kompenzacione liste što je on odbio.

„Svima je poznato da smo Obren Petrović i ja dva sasvim različita profila, kako politička tako i ljudska i svjestan sam da se predsjednik Govedarica opredjeljujući se za Obrena Petrovića, opredjelio i za sistem vrijednosti koji njegovo ime nosi sa sobom. Tačno je da mi je nuđeno da budem nosilac kompenzacione liste, ali moj cilj nije da po svaku cijenu budem poslanik u Parlamentu BiH. Ne mogu da prihvatim da budem na listi i podržavam vrijednosti koje nosi nosilac te liste“, naveo je Bosić.

Kada je odlazio s čela SDS-a stavio se na raspolaganje stranci ukoliko za to ima potrebe.

Priznaje da je očekivao da će rekordnih 52 hiljade ličnih glasova na prethodnim izborima, provedenih 10 teških godina na čelu stranke, političko i diplomatsko iskustvo biti dovoljna argumentacija za poziciju za koju je bio kandidovan.

„Kao neko ko je u istoriji SDS-a bio najduže na čelu stranke osjećam lično zadovoljstvo što sam baveći se politikom pokušao da zadržim lični integritet. Svakako ću nastaviti da se borim za interese stranke. Da bi Republika Srpska mogla da ide u svjetliju budućnost, Milorad Dodik i sistem koji je on uspostavio moraju da odu u istoriju“, zaključio je Bosić.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here