Састанак Павића и Додика

0
50

 Предсједник ДНС-а Марко Павић рекао је данас у Бањалуци да је на састанку са лидером СНСД-а Милорадом Додиком закључено да владајућа коалиција у Републици Српској, у којој су ове двије партије, настави дјеловање јер је то у интересу грађана и Српске.
Павић је након састанка са Додиком, на којем је било ријечи о коалиционој сарадњи двије партије, рекао новинарима да је на састанку закључено да је Српској потребна стабилност у циљу рјешавања политичких и економских проблема.

Он је додао да је у разговору са Додиком договорено да се унутрашњи проблеми у коалицији на нивоу Српске морају рјешавати и да не смију бити кочница за даљи рад.

Павић је рекао да су један од проблема двије странке „Жељезнице Републике Српске“ у којима је директор из ДНС-а, а извршни директор из СНСД-а.

„Они иду према својим централама или према странкама, а не раде као управа предузећа. Странке о том не разговарају, и то је неспоразум који хоћемо да заједнички ријешимо и да ти директори фукционишу као управа поменуте фирме“, рекао је Павић.

Он је констатовао да је данашњи разговор са Додиком напредак у односима који ће довести до смањења тензија, додајући да са Додиком данас није разговарао о коалиционим односима на локалном и нивоу БиХ, као и да ће у наредном периоду бити договорен наставак разговора ДНС-а и СНСД на нивоу делегација двије партије.

Делегације двије странке одржале су прошле седмице састанак, након којег су Додик и Павић поручили да коалиција наставља да функционише иако постоје проблеми на нижим нивоима .

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

3 × two =