Шарац: Грађани треба да се придржавају мјера заштите

0
752

Директор Дома здравља Пале Иван Шарац изјавио је данас да је епидемиолошка ситуација у овој локалној заједници у посљедње вријеме погоршана, због чега би грађани требали да се строго придржавају мјера заштите од вируса корона.

Шарац је истакао да се слаже са констатацијом министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића, који је јуче изјавио да се број заражених повећава због попуштања поштовања мјера заштите, те да се са доласком хладнијег времена у неким општинама повећавају проблеми проузроковани вирусом корона.

„На Палама смо имали јако миран септембар, али, како вријеме иде, долази зима, очекујемо да ће бити и више тих проблема. Епидемиолошку ситуацију не треба ни прецјењивцати ни потцјењивати. Сматрам да морамо много да дамо сви као појединци од себе, па и задравствени сектор, да не бисмо долазили у овакву ситуацију“, навео је Шарац.

Шарац је апеловао на грађане Пала да се уздржавају од великих окупљања, да поштују мјере Института за јавно здравство Републике Српске, јер је само на тај начин могуће спријечити ширење ове инфекције.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here