Саопштење МИП-а показује да БиХ служи страним интересима

0
160

 СНСД је најоштрије осудио јучерашње саопштење Министарства иностраних послова /МИП/ БиХ у коме се крајње непримјерено и клеветнички спомиње име замјеника предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Николе Шпирића, те истакао да такво понашање јасно показује да БиХ није суверена и да већина бошњачких званичника не служи интересима народа и грађана.
„Свјесни чињенице да иза саопштења стоје актуелни министар иностраних послова БиХ Бисера Турковић и чиновници америчке владе са којима је разговарала, с правом се питамо постоји ли игдје земља у којој се у званичном саопштењу једног министарства цитира чиновник друге земље који се противи именовању шефа парламента у неку привремену парламентарну комисију“, навели су из СНСД-а.

У овој странци сматрају да би у свакој другој земљи, осим у оваквој БиХ, парламент смијенио таквог министра доказујући да је ријеч о сувереној земљи у којој чиновници других земаља не могу именовати парламентарне комисије, нити пред министром иностраних послова клеветати једног од предсједавајућих парламентом.

СНСД у свом саопштењу оцијењује да Министарство иностраних послова БиХ јасно показује да БиХ није суверена и да већина бошњачких званичника не служи интересима народа и грађана БиХ, већ интересима чиновника и влада других земаља, те међународних моћника који туже и суде без доказа и суда.

„Примјећујемо, такође, да је Министарство иностраних послова БиХ у свом саопштењу чак нетачно и погрешно навео и сам назив комисије у коју је Николу Шпирића предложио заједнички Колегијум оба дома Парламентарне скупштине БиХ, а који своје одлуке доноси консензусом“, наводе из СНСД-а.

СНСД је поручио да пружа пуну подршку потпредсједнику странке Николи Шпирићу и сматра недопустивим и дугорочно штетним покушај ванинституционалног кадровског арбитрирања које долази изван БиХ.

„Позивамо партнере у институцијама власти да одустану од даљњег условљавања конституисања власти на нивоу БиХ, на бази постигнутог договора и компромиса“, наглашавају из СНСД-а.

У саопштењу Министарство иностраних послова БиХ је наведено да је Турковићева током посјете САД одржала низ састанака, а међу њима и са специјалним изаслаником САД за западни Балкан Метјуом Палмером који се, како је наведено,“осврнуо и на приједлог именовања Николе Шпирића у парламентарну Комисију за борбу против корупције, те осудио такву намјеру“.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

three × three =