Саобраћај се одвија без застоја, мјестимично самањена видљивост због магле

0
573

Саобраћај на већини путних праваца у Републици Српској данас се одвија без застоја и посебних ограничења, осим на дионицама гдје су у току радови, саопштено је из Ауто – мото савез РС.

Из овога савеза возачима скрећу пажњу на смањену видљивост због магле у планинским предјелима, те опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу .

У току су радови на изградњи МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на магистралном путу М – I 111, на дионици Крупац – граница РС (Богатићи), на територији општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију (семафоре). а радови су планирани до 30. септембра.

На магистралном путу М – 18, дионица Брод на Дрини – граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима у БиХ данас нема дужих задржавања.

На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

„Од 16. јула. омогућен је улазак у БиХ за држављане земаља ЕУ и земаља Schengena уз негативан PCR тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 сати. Странци који су у браку са БиХ држављанином/ком, уз показ вјенчаног листа, могу ући у БиХ без теста. Исто важи и за дјецу страних држављана, чији је један од родитеља држављанин БиХ, док је за малољетну дјецу потребно показати родни лист. Значи, могућност уласка у БиХ на основу блиског сродства (супружник, дијете), без теста, остварују само брачни партнери или дјеца држављана БиХ“, пише у саопштењу.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни PCR или ELISA тест стар максимално 48 часова.

Транзит кроз Црну Гору, без посједовања PCR или ELISA теста, омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

БиХ отворила је границе према: Хрватској, Србији и Црној Гори, а ова Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус корона, не старији од 48 часова.

Србија је отворила своје граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на коронавирус и дозволе комисије.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here