Саобраћај редован, мјестимично смањена видљивост због магле

0
559

Због магле у јутарњим часовима видљивост је смањена, a краћи застоји могући су на дионицама гдје се изводе санациони радови и гдје саобраћај регулише привремена саобраћајна сигнализација, саопштено је из Ауто – мото савеза РС.

Из АМС РС – а, због високих дневних температура, возачима савјетују да путовања планирају у раним јутарњим или каснијим послијеподневним часовима, те да праве чешће паузе током путовања.

У саопштењу је напоменуто да је потребно да вожња буде прилагђена стању и условима на путу.

Због одржавања ауто трке у оквиру манифестације “4. август Војковићи 2020”, саобраћај ће данас од 09:00 до 18:00 часова бити обустављен на магистралном путу МИ 111 дионица Војковићи-Крупац. За вријеме обуставе,саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативне путне правце.

У току су радови на изградњи МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на магистралном путу М – I 111, на дионици Крупац – граница РС (Богатићи), на територији општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију (семафоре), а радови су планирани до 30. септембра.

На магистралном путу М – 18, дионица Брод на Дрини – граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

„Улазак у БиХ за држављане земаља ЕУ и земаља Schengena омогућен је уз негативан PCR тест на вирус корона, који не смије бити старији од 48 сати. Странци који су у браку са БиХ држављанином/ком уз приказ вјенчаног листа могу ући у БиХ без теста. Исто важи и за дјецу страних држављана, чији је један од родитеља бх држављанин (за малољетну дјецу уз показ родног листа). Значи, могућност уласка у БиХ на основу блиског сродства (супружник, дијете), без теста, остварују само брачни партнери или дјеца бх држављана“, наводи се у саопштењу.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни PCR, ELISA или ECLIA тест стар максимално 48 часова.

Из овог савеза напомињу да дјеца до пет година старости не морају имати урађен један од наведених тестова како би ушли у Црну Гору, док је транзит кроз Црну Гору без посједовањаPCR или ELISA теста омогућен уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

БиХ отворила је границе према: Хрватској, Србији и Црној Гори, а ова Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус корона, не старији од 48 часова.

Србија је отворила своје граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here