Само сарајевска фабрика лажи ради пуним капацитетом

0
714

Поједини медији из Федерације БиХ, са сједиштем у Сарајеву, потпомогнути неким њима наклоњеним медијима из Републике Српске, наставили су оркестриране нападе на Републику Српску са циљем њене дестабилизације. Без обзира шта вријеме у којем се налазимо тражи да се све снаге требају фокусирати првенствено да се сачувају животи људи у БиХ.

Овога пута на мети сарајевских порталоида (у незваничном власништву шефа ОСЕ/ОБЕ Османа Мехмедагића Осмице) нашла се компанија „Алумина“ из Зворника, која представља највећи мотор и окосницу развоја привреде источног дијела и један од битнијих стубова економије Републике Српске. А то је изгледа и главни разлог медијског удара из Сарајева.

Медији који учествују у том удруженом подухвату имају за циљ додатно дестабилизовати дестабилизовали економију Српске након лоших посљедица коју на привреду већ оставља пандемија коронавируса.

Прича портала “журнал.инфо” о наводној истрази да је руководство и зворничка “Алумину” под истрагом због повезаности са иранским нуклеарним програмом је равна оној да “бијели лук лијечи корона вирус”. Што је ноторна лаж јер ова компанија према никада није сарађивала са било којом фирмом из Ирана, са њеним посредницема већ је сва прича исконструисана на основу састанка одјељења за маркетинг са представницима иранске амабасаде.

Оно што је посебно поражавајуће је чињеница да су се у ову медијску харангу на Републику Српску и „Алумину“, укључили и неки српски политичари, у првом реду Мирко Шаровић, предсједник СДС-а. Тобоже забриинути Шаровић се директно укључио у рушење економије Републике Српске и у јавност изашао са причом како се наводно једна компанија у Републици Српској “бави опасним послом” и тргује супстанцама које, како је рекао, могу бити пријетња великим свјетским силама.

Тиме се први човјек СДС-а ставио на страну оних која жели рушење Српске и њене економије и још једном показао да је најбољи портпарол сарајевске медиско/чаршијске политике. Зато не треба ни да чуди што сви који вриједе и праве резултате бјеже из СДС-а којег води Мирко Шаровић.

Из свега тога је јасно да Мирко Шаровић из неког разлога патолошки мрзи Републику Српску и то сваким даном све више доказује. А зашто је то тако показаће вријеме.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here