Расте подршка СНСД-у, опозиција у паду

0
957

Ko Највећа политичка партија у Републици Српској – СНСД има подршку 35,8 одсто бирача, што је за четири одсто више у односу на септембар прошле године, резултати су истраживања које је провела реномирана маркетиншка агенција из Београда у периоду од 3. до 14. маја.

СДС има 17,8 одсто гласова анкетираних, што је за око два одсто мање у односу на септембар прошле године, резултати су истраживања у које је Фактор имао увид.

Према овом истраживању, ПДП-а има подршку 9,1 одсто грађана и биљежи пад у односу на септембар када је имао 9,4 одсто гласова.

Рејтинг ДЕМОС-а је у благом паду и та странка тренутно има 7,4 одсто подршке анкетираних, док је у септембру прошле године имала 7,9.

Социјалистичка партија је у односу на истраживања из септембра прошле године забиљежила пад од око два одсто и тренутно је на 6,1 одсто подршке бирача у Републици Српској.

Уједињена Српска је наставила тренд раста и према посљедњим истраживањима стигла је до 5,9 одсто подршке, што је за скоро два одсто више у односу на септембар прошле године.

ДНС, према посљедњим истраживањима, стигла је на 3,9 одсто подршке, док је у септембру прошле године имао 4,1 одсто гласова.

НДП, странка која је у септембру прошле године имала рејтинг од два одсто, сада је на 2,1.

Према резултатима посљедњих истраживања, новоформиране Социјалистичка партија Српске и Странка демократске Српске – Семберија – Мићо Мићић имају испод два одсто подршке.

Истраживање је, према писању Фактора, проведено на узорку од 1.812 анкетираних грађана по моделу телефонске анкете у свим изборним јединицама на територији Републике Српске.

 

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here