Раскол у ПДП-у: Мандић дао оставку на све функције, огорчен на рад Тривићеве

0
159

Зоран Мандић члан ПДП-а и предсједник Општинског одбора ПДП-а Фоча дао је оставку на све функције у овој странци и послао отворено писмо предсједнику ПДП-а Браниславу Бореновићу, гдје је изнио низ оптужби на рад Јелене Тривић, кандидата за предсједника Републике Српске.

Мандић је навео да је разочаран радом Јелене Тривић, замјерио јој је што занемарује Херцеговину у својим предизборним трибинама, те што се понаша као да је члан СДС-а, а не ПДП.

Нагласио је да као особа која се цијели радни вијек бори против криминала, да не може себи да допусти да буде наиван и да повјерује у искрене намјере да је Јелени Тривић приоритет борба против организованог криминала и корупције, а да на предизборним скуповима на Романији раме уз раме сједи са лицима за које се основано сумња да се доводе у везу са озбиљним кривичним дјелима.

Мандић је Бореновићу упутио отворено писмо које преносимо у цјелости.

Већ дуже вријеме суочен сам са дешавањима и појавама које су озбиљно довеле у сумњу исправност мог ангажовања у ПДП-у. Та дешавања су дошла до кулминације у самој предизборној кампањи, а мене као човјека који сам се читав живот трудио да очувам лични кредибилитет и достојанство довела у позицију да ја не могу даље да се асоцирам са таквом политиком и таквим понашањем.

Анализирајући план одржавања трибина ПДП-а и предсједничког кандидата, госпође Јелене Тривић у изборној јединици девет, прије би се могло закључити да је она кандидат СДС-а. Тачније Јелена Тривић учествује на заједничким трибинама ПДП-а и СДС-а само у Требињу и Гацку, с тим да је Гацко уврштено у план након што је Радојица Антуновић запријетио да ће изаћи из кампање ако буде ПДП заобиђен у Гацку од стране Јелене Тривић, какао је било првобитно планирано, Јелена Тривић још има самосталне трибине у ПДП-а у Рудом и Чајничу.

У осталим општинама, у Фочи, Вишеграду, Невесињу, Љубињу, Берковићима, Билећи планирала је некакве кафе са грађанима, док у Калиновнику и Новом Горажду изгледа није имала времена ни за кафу. Углавном у већини тих општина ће учествовати на самосталним трибинама СДС-а. Ја да сам хтио да радим кампању и помажем СДС-у онда бих био у тој странци не у ПДП-у.

Ако би сабрали резултате са локалних избора 2020. може се извести закључак да би СНСД имао три посланика, СДС један, ДНС један, СП један и посљедњи седми директни мандат припао би ПДП-у. Ако се ту узму амбиције и реалне шансе Небојше Вукановића онда се ствара логична претпоставка да ће СДС у овој изборној јединици до другог мандата најлакше стићи преко узимања гласова од ПДП-а. То је легитимни интерес СДС-а, али поставља се питање да ли вриједи обећавати грађанима Фоче изградњу путне инфраструктуре, развој дрвне индустрије и друге пројекте које смо усагласили са руководством странке, кад нас то руководство у самој предизборној кампањи жртвује. Такође се стиче утисак да је самој Јелени Тривић кампања у Херцеговини терет и да је ту више због СДС-а. Жртвовање своје политичке партије у Херцеговини је најбољи примјер њеног односа сутра као предсједника Републике Српске према Херцеговини уопште.

Као човјек који је сав свој радни вијек провео у борби против криминала не могу себи да допустим да будем наиван и да повјерујем у искрене намјере да је Јелени Тривић приоритет борба против организованог криминала и корупције и да на предизборним скуповима на Романији раме уз раме сједи са лицима за које основано сумњамо да се доводе у везу са озбиљним кривичним дјелима, а што сам ја лично знао јер сам се управо против тих организованих криминалних група борио. Тако нешто као човјек себи не могу да допустим и да учествујем у довођењу на власт истих оних које сам не тако давно хапсио.

Када се присјетим конференција за штампу Јелене Тривић и Милана Радовића мени је прилично јасно да се у ствари ради о интересној групи којој су партије само послужиле за кандидатуру, а иза које питање је ко стоји, ко је финансира и какве су јој намјере.

С обзиром да су сви водећи људи у ПДП-у, осим Драшка Станивуковића обезбједили на компензационим листама и да толеришу овакво понашање и политику Јелене Тривић, а да моја упозорења нису схваћена озбиљно користим прилику да вас обавијестим да због тога подносим оставку на чланство у ГО ПДП-а, Скупштинског одбора ПДП-а Фоча и уопште на чланство у ПДП-у.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here