Ramiz Salkić bojkotuje mjere predsjednika Srpske

0
587

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić odbija da postupa po mjerama koje mu je još u februaru izrekao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Mjere su uvedene jer je Salkić radio protiv interesa Republike Srpske, poručio je Dodik.

Salkić danas kaže da mjere koje je dobio pismenim putem, nije ni pročitao. Račune za to gdje putuje i sa kim se sastaje, tvrdi, ne mora da polaže Miloradu Dodiku.

„Ja mogu funksionisati i bez predsjednika entiteta. Mogu funksionisati i da uskrati potpunu podršku, ja ću funksionisati i raditi ono što od mene građani očekuju, i neću raditi ono što od mene očekuje predsjendik entiteta“, poručuje Salkić.

Ramiz Salkić morao je prema mjerama koje dobio da o svojim putovanjima pismenim putem obavijesti Kabinet predsjednika Srpske. Morao je da obrazloži teme sastanaka, kao i sva javna istupanja i druge aktivnosti. Baš zbog tih aktivnosti i javnih istupanja koji su bili, kako kaže Dodik, protiv Republike Srpske, uslijedile su mjere među kojima i umanjenje plate. Po mišljenju Milorada Dodika, Saklić platu nije ni zaradio.

„Ne vidim ga, nemam pojma ni gdje je ni šta radi. Eto. Ali, uglavnom, ono što je u skladu sa zakonom, to je ispoštovao. On nije zaradio svoju platu. On je radio protiv Republike Srpske. I u tom pogledu naravno da sam smatrao neophodnim da preduzmem mjeru“, obrazložio je Dodik.

Potpredsjedniku Republike Srpske nedavno je plata smanjena za 20 odsto zbog čega se žalio i sudu. Smanjena plata i druge mjere koje mu je Predsjendik Republike Srpske izrekao, uslijedile su nakon Salkićeve izjave da Milorad Dodik radi na uspostavljanju oružanih formacija. Salkićeve riječi mnogi su osudili kao ratnohuškačke. Predsjednik je Salkićevu retoriku tada nazvao nedopustivom i poručio da neko ko predstavlja RS i prima platu iz budžeta ne može da govori protiv  interesa institucija Republike Srpske.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here