Радионица „Доживи Српску кроз дружење са Даун синдром лицима“

0
571

Даун синдром центар Бањалука, у сарадњи са Олимпијским центром „Јахорина“, организоваће данас на овој планини радионицу у коју ће онлајн бити укључена и лица са Дауновим синдромом из Норвешке, Аустрије и Србије, као и гости, режисери, јавне личности, званичници и функционери.

Гости радионице биће драмски умјетник Драган Бјелогрлић, глумац Никола Пејаковић, директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић, а у име српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика присуствоваће Радован Ковачевић.

У току радионице, укључиваће се још гостију, званичника, функционера, режисера и јавних личности, најављено је из Даун синдром центра Бањалука.

Почетак радионице „Доживи Српску кроз дружење са Даун синдром лицима“, којом Даун синдром центар Бањалука жели дати допринос у подизању свијести о туристичким потенцијалима Републике Српске и подстаћи грађане Српске, као и стране туристе да посјете Републику Српску, заказан је за 13.00 часова у хотелу „Вучко“.

Биће одржана и онлајн изложба умјетничких радова о теми „Љето на Јахорини“ лица са Дауновим синдромом из Републике Српске, Србије, те других земаља Европе.

Све радове ће прегледати, те најбољи изабрати комисија из Музеја савремене умјетности Републике Српске.

На овај начин, Даун синдром центар Бањалука жели још једном доказати да лица са Дауновим синдромом могу бити друштвено корисна.

„Ово је један од антистигма пројеката којим се руше предрасуде о лицима са Дауновим синдромом и подиже свијест грађана у односу на њих“, истиче се у саопштењу.

Даун синдром центар Бањалука, посредством својих амбасадора са Дауновим синдромом из Аустрије, Норвешке, Њемачке, Канаде, Хрватске и Србије, жели дати допринос развоју туризма и препознавању Републике Српске у овим земљама.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here