Путин и Вучић: Москва и Београд да сачувају истински пријатељске односе

0
519

Предсједник Русије Владимир Путин је у телефонском разговору изразио увјерење предсједнику Србије Александру Вучићу да ће двије земље сачувати истински пријатељске односе.

Двојица предсједника анализирали су економску ситуацију и билатералне односе у сфери енергетике и трговинске размјене, која је у 2021. години и у прва два мјесеца ове године забиљежила раст, што је добар знак успјешне сарадње, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

Вучић је упознао Путина са тешкоћама са којима се Србија суочава приликом увоза сирове нафте и изразио увјерење да ће руководства “Гаспромњефта” и Србије, као и партнери из ЕУ, наћи излаз из такве ситуације.

У исто вријеме, Вучић и Путин су констатовали да дугогодишњи уговор за гас, који је имала Србија, истиче 31. маја, те да је неопходно у најкраћем временском периоду покренути разговоре о цијени, количинама и другим условима набавке овог, за Србију, важног енергента.

Путин је информисао Вучића о догађајима у Украјини и разлозима којима се Русија руководила за спровођење операције у Украјини.

Вучић се позвао на Путину већ добро познате ставове Србије и закључке Савјета за националну безбједност, изразивши наду да ће се сукоб у Украјини окончати у најкраћем периоду.

Путин је још једном честитао Вучићу и СНС-у убједљиву побједу на предсједничким и парламентарним изборима. Он је пожелио Вучићу срећу и успјех на одговорној дужности шефа државе и напредак Србије у наредних пет година, уз увјерење да ће двије земље сачувати истински пријатељске односе.

Вучић је захвалио на честиткама и рекао да ће Србија наставити да води политику европског пута, уз очување својих искрених и традиционалних пријатељских односа са Русијом.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here