Пуштена у саобраћај дионица пута Бистрица-Подграб

0
846

У зони Олимпијског центра „Јахорина“ данас је пуштена у саобраћај реконструисана дионица пута Бистрица-Подграб дужине 2.400 метара, а вриједност радова износила је 1,1 милион КМ.
Ову дионицу пута у саобраћај су пустили вршилац дужности директора Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ Ненад Нешић, предсједник Надзорног одбора Олимпијској центра „Јахорина“ Недељко Елек и начелник Пала Бошко Југовић.

Нешић је рекао да су и приликом увођења извођача у радове најавили да ће овај пут бити завршен у рекордном року.

„Радове смо почели 14. августа и завршили смо их у року од 15 дана. То значи да у сарадњи јавног предузећа и домаћих фирми из Републике Српске, ако се добро организујемо, можемо и добро да урадимо посао“, рекао је Нешић.

Он је истакао да је за Јахорину и развој туризма битна путна инфраструктура, те најавио да ће предузеће „Путеви Републике Српске“ рехабилитовати и пут Јахорина-Пале, чиме ће ова дионица бити комплетирана, а Пале додатно отворити за туристе.

Нешић је подсјетио да је прије неколико мјесеци завршена реконструкција пута Тријанга-Јасик, што је једна од капиталних инвестиција на подручју сарајевско-романијске регије, а да је преостало још да се споји Требевић са Јасиком, чиме ће додатно бити ојачан туризам у овом дијелу Републике Српске.

Он је најавио да ће до 1. октобра бити завршен и кружни ток у Лукавици, што раније није урађено због неријешених имовинско-правних односа, као и да су обезбијеђена средства за два кружна тока на Палама, на којима би радови требало да почну прије краја ове грађевинске сезоне.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек захвалио је предузећима „Путеви Републике Српске“ и „Приједор путеви“ што је овај пут урађен у кратком року, те истакао да су јавна предузећа у Српској постала носилац развоја и привредних активности.

„Никада није било толико туриста љети као у августу ове године на Јахорини. Само у једном дан у имали смо више од 4.000 вожњи на нашим љетним садржајима. Тражи се кревет више и зато смо хтјели да туристи не осјете велике радове који се тренутно изводе на Јахорини“, рекао је Елек.

Он је навео да се настоји покренути привреда Српске у овим тешким временима пандемије.

„Све ове инвестиције које улаже Влада Републике Српске, `Путеви`, Олимпијски центар и локална заједница биле су сигнал инвеститорима да дођу на Јахорину, која је тренутно највеће туристичко градилиште на Балкану. У овом тренутку инвестира се више од 250 милиона марака“, рекао је Елек.

Он је указао да је Олимпијски центар „Јахорина“ за шест мјесеци имао три милиона марака добити, те оцијенио да слиједе добра времена и за Јахорину и локалне заједнице.

Елек је најавио нове инвестиције и у општини Трново и на Палама, те додао да ријеч о почетку инвестиција у путну инфраструктуру, што је предуслов за развој Јахорине, Пала и комплетног Источног Сарајева.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да има разлога за задовољство и да олимпијска љепотица може да се поноси урађеним.

„Радови су завршени у рекордном року и можемо много тога још да урадимо прије зимске сезоне“, рекао је Југовић и додао да је љетна туристичка сезона на Јахорини за сваку похвалу и да је најуспјешнија сезона.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here