Првенство Југоисточне Европе у биатлону 27. децембра

0
131
ПАЛЕ, 10. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - На Палама је данас одржана конститутивна сједница Организационог одбора првог првенства Југоисточне Европе у биатлону које ће се одржати од 27. до 29. децембра на нордијском ски-центру Дворишта на Јахорини.

 Прво првенство Југоисточне Европе у биатлону за 2020. годину биће одржано од 27. до 29. децембра на нордијском ски-центру „Дворишта“ на Јахорини, рекао је данас вршилац дужности помоћника министра за спорт Републике Српске Марио Ђуран и најавио да ће министарство имати значајну улогу у организацији.
Ђуран је навео да је овај догађај значајан за љубитеље свих спортских дисциплина.

„Ово је дио већег пројекта који Јахорину треба да позиционира као спортски и туристички центар у југоисточној Европи“, рекао је Ђуран новинарима прије конститутивне сједници Организационог одбора првог првенства Југоисточне Европе у биатлону.

Замјеник секретара Смучарског клуба „Романија“ Пале Тања Каришик Кошарац рекла је да је овај клуб изабран да буде технички организатор Првог континенталног првенства југоисточне Европе у биатлону.

Она наводи да ће првенство бити одржано од 27. до 29. децембра на нордијском ски-центру „Дворишта“ на Јахорини, те да је велики корак за њихов клуб што ће учествовати у овом значајном спортском догађају.

Према њеним ријечима, на првенству се очекује учешће 15 земаља, а уколико не буду имали довољно снијега термин одржавања ће бити одгођен.

Савјетник начелника општине Пале Срђан Шекара истакао је да је одржавање првенства Југоисточне Европе који се одржава на територији општине значајно за локалну заједницу, и да је Јахорини, Двориштима и Палама потребно што више спортских такмичења.

Он је истакао да ће општина и даље подржавати све спортске или сличне догађаје.

На сједници Организационог одбора за предсједника је изабрана Соња Давидовић, за потпредсједнике Бошко Југовић и Љубиша Танић, као и чланови одбора.

Генерални покровитељ првенства је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

one × 3 =