Протести у Сарајеву, представници опозиције обећали „вруће љето“

0
634
Више хиљада људи данас се окупило на Башчаршији код Себиља одакле су кренули у протестну шетњу до зграде Парламента БиХ на Маријин Двору у Сарајеву.

Протестну шетњу организовала је Платформа за прогрес и њен предсједник Мирсад Хаџикадић, а протестима су се придружили и предсједници НиП-а Елмедин Конаковић, СДП-а Нермин Никшић, Наше странке Предраг Којовић, те НБЛ-а Ибрахим Хаџибајрић, преноси Кликс.

Којовић је истакнуо да је вријеме да „људи напокон кажу да је доста била овога“.

– Надам се да ће се грађани из свих градова окупљати, из Мостара, Зенице, Тузле, Бање Луке. Криза је оголила овај систем и показала шта је ово суштински, о ово државна криминална организација која краде новац из буџета на најбруталнији начин – казао је Којовић додавши како се нада да ће се ситуација у БиХ преокренути након предстојећих локалних избора.

Предсједник НиП-а казао је како су дошли да поруче да ће протестовати у свим градовима.

– Ово је порука да се овако корумпирана власт не може спасити од губитка на избора. Дошли смо да најавимо врело љето властима. Имамо афере у којој се набављају респиратори за 10,5 милиона КМ, фалсификовање уговора, а Бакир Изетбеговић нам поручује да је ово тобоже напад на Бошњаке. Он је у више наврата злоуптријебио тај частан термин па и у афери око Асима Сарајлића када је рекао да се борио за ову државу – казао је Конаковић.

Никшић је рекао да ће ова екипа бити окупљена на наредним локалним изборима те да ће имати заједничке кандидате за начелнике.

– Сви који мисле да могу дерогирати институције у БиХ нас ће имати као непријатеље – казао је Никшић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here