Просјечна плата у наредној години 1.000 КМ

0
394
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да вјерује да ће институције омогућити да у наредној години у Републици Српској просјечна плата буде 1.000 КМ, као и да ће српски представници додатно ојачати позицију да Српска буде незаобилазан фактор у одлучивању у БиХ.

Додик је рекао новинарима да се Српска, у нестабилној БиХ, ове године бавила сопственим развојем.

Он је оцијенио ову годину добром за Републику Српску јер је, између осталог, обезбијеђен раст БДП-а, али и мир.

– План је да до краја мандата ове власти буде инвестирано у разне пројекте, и то од више од три и по до четири милијарде евра. Од тога наредне године биће инвестирано између милијарду и милијарду и по, прије свега у изградњу путева – рекао је Додик након пријема који је поводом 9. јануара – Дана Републике уприличила предсједница Српске Жељка Цвијановић за представнике законодавне и извршне власти, правосудних органа, борачких организација и академске заједнице.

Он је рекао да је циљ да у наредних пет година буде изграђен ауто-пут од Добоја до Бијељине и Раче.

– Упоредо са том трасом, вјерујем да ћемо од идуће године градити гасовод од Бијељине према Бањалуци у вриједности већој од 360 милиона КМ – навео је Додик.

Он је истакао да је у наредној години значајна реформа образовања с циљем његовог прилагођавања тржишту рада и да оно постане што конкурентније.

– И циљ је да осигурамо додатни социјални мир и запошљавање. Мислим да ћемо у томе напредовати – рекао је Додик.

Он је рекао да ће у наредној години бити обезбијеђено више од 100 милиона КМ за регионално јачање десетак бања у Српској и бањског туризма.

– Данас почињу радови на изградњи болнице у Добоју. То кошта око 108 милиона КМ – рекао је Додик и додао да се ради и на реконструкцији других здравствених објеката.

Он је истакао да ће ове године бити почет трогодишњи план опремања основних и средњих школа, као и други пројекти на плану дигитализације и модернизације на образовања.

Додик је рекао да нису ријешени сви проблеми у Српској, али и истакао да ће на томе бити рађено.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

seven − six =