Пронађено благо вриједно милион долара

0
677

Шкриња са благом, пуна злата, драгуља и других драгоцјености у вриједности више од милион долара пронађена је у Стјеновитим планинама на западу Сјеверне Америке.
Сакупљач антиквитета Форест Фен сакрио је бронзану шкрињу у дивљини прије више од десет година и прогласио почетак јавног лова на благо.

Стотине хиљада људи тражило је шкрињу, а многи су дали отказ на послу и искористили животну уштеђевину како би кренули у лов на благо.

Током потраге погинуло је најмање четворо људи, пише Би-Би-Си.

Фен је изјавио да је шкрињу пронашао мушкарац из источног дијела САД.

„Била је под ведрим небом у подручју бујне шумске вегетације Стјеновитих планина и није помјерена са мјеста гдје је сакривена прије више од десет година“, рекао је Фен, осамдесетдеветогодишњи милионер из Новог Мексика.

Он је додао да не познаје човјека који је пронашао благо, али да је његова пјесма под називом „Узбуђење потјере“, коју је објавио у аутобиографији 2010. године, водила проналазача до тачног мјеста гдје је сакривена шкриња.

Фен је за један локални лист изјавио да проналазач није желио да се објави његово име, али да је потврдио откриће тако што је послао фотографију.

Према ријечима милионера, у шкрињи тешкој девет килограма су се, осим ријетких новчића и комада античког накита, налазиле фигуре животиња из претколумбовске ере, праисторијска златна огледала и древна кинеска лица од жада.

На питање како се осјећа због чињенице да је његово благо пронађено, Фен је рекао да му је донекле драго, али да је у одређеној мјери и тужан јер се потрага завршила.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here