Пројекат постављања лед расвјете на дионици Лапишница – Хан Дервента

0
168

Један од важнијих циљева Градске управе Источног Сарајева јесте саобраћајно повезивање градских општина и стварање што безбједнијих услова за вожњу градским саобраћајницама.

Идући ка том циљу, у прошлој години израђена је главна пројектна документацију за изградњу јавне расвјете на дионици- ентитетска граница (Лапишница, из општине Источни Стари Град) до улаза у општину Пале.

Након тога, овај пројекат, заједно са општином Источни Стари Град, Градска управа је кандидовала Влади Републике Српске, и Влада је одобрила 350 000.00 КМ за његову реализацију.

Након проведене тендерске процедуре за извођача радова изабрано је предузеће „Проинжењеринг“ д.о.о. Источно Сарајево.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић данас је са директором овог предузећа Јованом Малетић потписао уговор о извођењу радова вриједан 350.000,00 КМ.

,,Сигурни смо да ћемо након свих окончаних „папиролошких“ процедура у овом мјесецу започети радове на овој дионици и у предвиђеном року освијетлити саобраћајницу на потезу Лапишница-Хан Дервента, а потом ћемо ребалансом буџета града, предвидјети и остатак средстава за завршетак пројекта на дионици од Хан Дервенте до ресторана “Олимпик” у Палама. Тиме ћемо комплетну дионицу освијетлити модерном лед расвјетом и учинити је безбједнијом и сигурнијом, рекао је градоначелник Ћосић.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

10 + 17 =