Привредна комора РС важан партнер Влади Српске

0
663

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са делегацијом Привредне коморе Републике Српске, коју је предводио предсједник Привредне коморе Борко Ђурић, саопштено је из Владе Републике Српске.

Како се наводи у саопштењу, премијер Вишковић истакао је да је Привредна комора Републике Српске важан партнер Влади Републике Српске, те да је Влада опредијељена да, заједно са представнцима Привредне коморе, настави да ради на креирању нових мјера подршке привреди.

„Представници Привредне коморе оцијенили су да су досадашње мјере подршке Владе Републике Српске привредним субјектима, у условима пандемије вируса корона, дале добре резултате, те нагласили да постоји простор за даље унапређење сарадње када је ријеч о укупном развоју привреде Републике Српске“, пише у саопштењу.

У саопштењу је наведено да је на састанку договорено да се формира заједничка тематска радна група, те да се представници Привредне коморе укључе у израду документа економске политике Републике Српске за период од 2021. до 2023. године, заједно са представницима Владе Републике Српске.

Данашњем састанку са делегацијом Привредне коморе Републике Српске, осим премијера Вишковића, присуствовали су и министар финансија Зора Видовић, министар трговине и туризма Сузана Гашић, министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here