Приведени свештеници СПЦ у Подгорици, Будви, Беранама, Пљевљима…

0
579
Након одржаних мирних литија у неколико црногорских градова, више свештеника Митрополије црногорско-приморске у Подгорици, Будви, Беранама, Даниловграду и Пљевљима позвано је на информативни разговор у полицију.

Подгорички свештеник Мирчета Шљиванчанин морао је да се јави синоћ у Центар безбједности у Подгорици.

Свештеник Шљиванчанин је у друштву адвоката отишао у Центар безбједности у Подгорици како би дао изјаву о окупљању.

Испред центра безбједности окупили су се подгорички свештеници како би изразили солидарност.

Полиција је у Будви привела свештеника Бориса Радовића и ђакона Бориса Љешковића, док је у Бијелом Пољу протојереј-ставрофор Дарко Пејић позван да се јутрос јави у тамошњи Центар безбедности.

У Даниловграду је у Центру безбедности задржан свештеник Жељко Ђалић, због одржане литије у тој општини. Њему је одређено задржавање од 72 сата. Вјерници су синоћ остављени испред полиције у Даниловграду у знак подршке свештенику.

Након завршеног молебана у Цркви Свете Петке на саслушање у полицију позвани су архијерејски намјесник пљеваљски протојереј-ставрофор Саша Јањић и професор српског језика из тог града Бојан Струњаш, преносе црногорски медији.

И у Беранама је један од угледних свештеника синоћ завршио у полицији са својим адвокатом.

Митрополит Амфилохије је синоћ након литије у Подгорици поручио да њега ухапсе и одведу у Спуж и истакао да није добро за Црну Гору да се настави са насиљем.

Владика је поручио да ће сљедеће седмице литије и молебани бити настављени све док не буде поништен безакони закон о слободи вјероисповјести.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here