Пријавити приходе из иностранства

0
307
Пореска управа Републике Српске позвала је данас послодавце из иностранства да пријаве приходе, као и да региструју дјелатности које обављају и на тај начин пословање уведу у легалне оквире и избјегну евентуалне санкције.

“У посљедње вријеме је примијетан тренд повећања непоштовања пореских прописа одређеног броја лица која приходе остварују из иностранства, а притом не пријављују и не плаћају пореске обавезе, те нису регистровани за обављање такве дјелатности”, навели су из Пореске управе.

У саопштењу је наглашено да Пореска управа континуирано ради на анализи узрока и праћењу феноменологије избјегавања плаћања пореских обавеза од стране пореских обвезника.

Установљено је да поједини порески обвезници обављају бројне дјелатности и пружају услуге као што су развој софтвера, веб дизајн, дигитални маркетинг, графички дизајн, фотографија, архитектура, те часови страних језика.

“За пружање ових услуга најчешће се користе платформе попут Google Ads, Upwork, BeCretive и друге, при чему се користе интернет сервиси за финансијско плаћање попут PayPal или се чак користе платне картице Payoneer”, појашњава се у саопштењу.

Пореска управа Републике Српске ће на званичној интернет страници дати детаљна упутства пореским обвезницима о томе како регистровати дјелатност, на који начин и које пријаве је потребно подносити.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

twenty − 4 =