Преминуо глумац Мирко Бабић

0
871

Глумац Мирко Бабић, који је јавности најпознатији по улози Драгојла у серији „Село гори, а баба се чешља“, преминуо је у 72. години, сазнаје РТС.

Мирко Бабић је био првак драме најстаријег позоришта у Србији, Књажевско-српског театра.

Гледали смо га као Шекспировог Краља Лира, Ивана Карамазова Достојевског, у Михаиловићевим „Тиквама“ и као Чеду у Нушићевој „Министарки“.

Шира јавност највише га памти као Драгојла у серији „Село гори, а баба се чешља“, а остаће упамћена његова чувена реплика „Мислим, немој да се љутиш“.

Мирко Бабић је рођен у Крагујевцу. Са дипломом београдске Академије за позориште 1973. године, умјесто престоничких сцена, изабрао ону са које су и прије њега у свијет театра упловили највећи југословенски глумци.

– Сваки сусрет са Мирком је био искрен, лијеп, краткотрајно-дуготрајан и пун емоција – говорио је о Мирку његов колега, глумац Аљоша Вучковић.

Носилац је бројних признања за свој рад, међу којима је и статуета „Јоаким Вујић“, ко­ју Кња­жев­ско-срп­ски те­а­тар до­дје­љу­је за из­у­зе­тан до­при­нос по­зо­ри­шној умјет­но­сти.

Такође, но­си­лац је при­зна­ња „За­слу­жни гра­ђа­нин гра­да Кра­гу­јев­ца“, нај­ве­ћем при­зна­њу ко­је мо­же до­би­ти је­дан Кра­гу­јев­ча­нин.

Срп­ска пра­во­слав­на цр­ква га је 2013. од­ли­ко­ва­ла Ор­де­ном Све­тог Са­ве дру­гог ре­да.

Вријеме и мјесто сахране биће накнадно објављени.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here