Право на туристичке ваучере искористило 27.200 људи

0
609
У Републици Српској је од 15. јуна до 15. јануара издато 27.200 туристичких ваучера за субвенционисање смјештаја у угоститељским објектима у Српској, саопштило је Министарство трговине и туризма Републике Српске.

 

Туристички ваучери могу се искористити до 30. јуна, а грађани који су га већ користили у 2020. години могу то право остварити и у 2021. години.

Право на додјелу туристичког ваучера вриједности 100 КМ остварују сви пунољетни грађани Републике Српске.

Из Министарства су подсјетили да један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом.

Ваучер се може користити само за плаћање услуга смјештаја која укључује ноћење са доручком код угоститеља који пружа угоститељске услуге у угоститељском објекту за смјештај, а налази се ван мјеста пребивалишта корисника ваучера.

Туристичке ваучере могуће је користити у 95 угоститељских објеката за смјештај широм Републике Српске, као и у 28 туристичких агенција посредством којих је могуће одабрати туристички пакет аранжман за боравак на дестинацијама у Републици Српској.

Евиденција угоститељских објеката и туристичких агенција доступна је на веб страници Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here