Правни факултет отворио врата за средњошколце

Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву данас је организовао Дан отворених врата за средњошколце како би се упознали о раду ове високошколске установе.
Декан Правног факултета Пале Горан Марковић рекао је новинарима да су позвали средњошколце из Рогатице, Сокоца, Пала, Источног Сарајева, Вишеграда и Требиња с циљем упознавања са студијским програмима, предностима и садржајима који им се нуди. 

„Сигуран сам да Источно Сарајево и Пале могу много тога да пруже будућим студентима, као и Правни факултет који је једна од највећих факултета Универзитета у Источном Сарајеву“, истакао је Марковић. 

Он је додао да су задовољни данашњим одзивом средњошколаца, којима се у учионици обратило наставно особље, представљен им је план и програмам, наставне и ваннаставне активности, бесједничка секција, упознали су их са туристичким потенцијалима Пала, а обезбијеђена им је и вожња гондолом у ски-центру „Равна планина“. 

Марковић је навео да ће у петак, 19. априла, у Бијељини имати Дане отворених врата за средњошколце из сјеверног дијела Републике Српске. 

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић истакао је да је за град једна од најважнијих институција Универзитет који окупља науку, знање, академске грађане, младе људе из цијелог истока Републике Српске. 

„Ово данас је била прилика да ми из Источног Сарајева помогнемо ову активност 
коју Правни факултет организује, како би средњошколцима са истока Српске показали шта нуди Факултет по питању знања, студијских програма, али и да им покажемо шта Пале нуди по питању студентског стандарда“, рекао је Вуковић. 

Он је додао да матуранти имају разлога студирати на Универзитету у Источном 
Сарајеву и остати у Републици Српској јер су претходних година створени добри услови за њихово школовање и боравак на овим просторима. 

Савјетник начелника општине Пале Срђан Шекара истакао је да су општина на чијој су територији смјештена четири факултета у Источном Сарајеву, међу којима и Правни факултет који је организатор манифестације. 

„Правни факултет на овај начин промовише високошколске установе и упознаје средњошколце да су Пале и установа у којој бораве угодно мјесто за студирање. Ријеч о једној респектабилној високошколској установи која је изњедрила озбиљан кадар који је данас позициониран на значајним мјестима у друштвено-политичком животу Републике Српске и БиХ“, нагласио је Шекара. 

Он додаје да општина Пале као локална заједница и на пољу инфраструктуре и свега онога што је у њеној надлежности настоји да афирмише оне ствари које побољшавају студентски стандард. 

Шекара је рекао да на Палама имају нови студентски домови и да је то разлог више да се средњошколци из околине опредијеле за студирање.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име