Познати музичар Неле Карајлић стао у одбрану Новака Ђоковића: Тешко је вољети некога ко је до сада освојио све

0
613
Познати музичар Ненад Јанковић познатији као Неле Карајлић, стао је у одбрану Новака Ђоковића рекавши да је цијели запад љубоморан на њега и да га не воли зато што је у каријери освојио све што је било могуће на тениском терену.

Нападе на најбољег свјетског тенисера упоредио је са међународним посматрачима из “Топ листе надреалиста”, коју је заједно са својим сарадницима снимао почетком посљедње деценије прошлог вијека и која је била хит у тадашњој Југославији.

– Један од мојих омиљених скечева последње, предратне серије “Топ листе надреалиста” био је онај када међународни посматрачи са нескривеном злурадошћу својој централи јављају да је избио међуетнички сукоб између два играча билијара. Тај сукоб, наравно, изазвали су они сами, јер је међуетничко непријатељство смисао њиховог постојања – нагласио је Карајлић.

Њему је јасно зашто Запад не воли Ђоковића.

– Тешко је вољети некога ко им у лице каже шта мисли, шта осјећа и о чему размишља, а при том осваја све до сада измишљене трофеје. Још приде, долази из народа, који је, по сваком плану “нових свјетских поредака”, требало одавно да нестане. Стога је јасно да се сваки Нолетов пораз, па макар и од вируса, за који се не зна ни одакле је дошао ни куда је кренуо, дочекује као тријумф – истакао је Карајлић.

По њему интелектуални и спортски “развијени свијет” са олакашањем је дочекао пораз племенитог покушаја да се преко спорта приближе два најсличнија народа на планети, Срби и Хрвати.

– Корона, која је спријечила велики тријумф помирења, слављена је по страницама западне штампе и на друштвеним мрежама као једини побједник “Адрија тура”. Два велика витеза, Вимблдонска шампиона, Ђоковић и Иванишевић, покушали су да учине оно што политичарима није успијевало посљедњих пола вијека и то на “најврелијем терену” у Задру. Њихова намјера је дубоко племенита, али је за “међународне посматраче” изузетно опасна. Јер, шта би се десило на Балкану, када би се његови народи сложили? Да ли је “развијеном свијету” потребна таква једна нова сила? И на крају крајева откуда њима право да се мире, и играју тенис без одобрења “одозго” – запитао се на крају Карајлић и додао да ће идеја о “Адрија туру” преживјети корону и да ће се играти наредних година, а да се он пријављује као добровољац за сакупљање лоптица.

Крајиновић

Српски тенисер Филип Крајиновић нагласио је да му је била част што је учествовао на “Адрија туру” и да му је криво што небитни људи пљују Новака Ђоковића.

– Сви смо се осећали јако лепо и поносно смо прихватили његов позив. Новак је урадио невероватне ствари за тенис и за ову државу. То људи брзо заборављају. Јако ми је жао што се све ово издешавало. Јесте постојао ризик и знали смо да ово може да се деси, а надали смо се да неће. Јако ми је криво што су неки небитни људи дозволили себи да га пљују. На терену му не могу ништа и онда су једва дочекали да нешто кажу – рекао је Крајиновић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here