Поводом Међународног дана пријатељства, на Јахорини организован „Ручак са амбасадорима“

0
495

На Јахорини је јуче, симболично на Међународни дан пријатељства, организован „Ручак са амбасадорима“, којем су присуствовали директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић и амбасадори бројних држава у БиХ, саопштено је из Центра.

У саопштењу се наводи да је овај догађај био идеална прилика за представљање резултата успјешних инвестиционих пројеката, нових љетњих садржаја, као и за промоцију туристичких потенцијала којим планина одише.

„Челници Олимпијског центра Јахорина имали су прилику да угосте амбасадоре Сјеверне Македоније, Норвешке, Аустрије, Словачке и Мађарске, а на састанку је било ријечио и о надолазећој зимској сезони, поновном покретању догађаја `Трка Амбасадора`, али и еколошким радионицама које је потребно реализовати у природи, са циљем ширења свијести о екологији, важности очувања природе и здравог начина живота“, истакнуто је у саопштењу.

Овај догађај оцијењен је као изузетно важан за јачање дипломатских и пријатељских односа, промоцију Јахорине и Босне и Херцеговине, а ручку је претходила презентација планова и постигнутих резултата Олимпијског центра „Јахорина“, након чега су сви пристутни уживали у вожњи јахоринским бобом.

Из Олимпијског центра сматрају да су амбасадори поменутих земаља, заједничким снагама, дали дипломатски сјај Јахорини и позиционирали је, кроз долазак туриста из њихових држава, на мјесто најпожељније туристичке дестинације у овом дијелу Европе.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here