Potpisan sporazum o rekonstrukciji dionice Jasik-Triangla

0
620

Vršilac dužnosti direktora preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić i načelnik opštine Pale Boško Jugović potpisali su danas sporazum o rekonstrukciji i rehabilitaciji regionalnog puta Lukavica-Pale, dionica Jasik-Triangla, ukupne vrijednosti 3.400.000 KM.
Nešić je rekao novinarima da su danas regulisane međusobne obaveze i dogovoreno da opština Pale riješi imovinsko-pravne odnose za nastavak puta Lukavica-Pale, dionica Jasik-Triangla, nakon čega će uslijediti odabir najpovoljnijih ponuđača.

„Riječ je o regionalnom putu R-446 kojim će Jahorina biti povezana i sa Sarajevom i sa Istočnim Sarajevom. Na taj način ćemo, nakon prve dionice koja je završena 2011. godine, završiti i dionicu Lukavica-Pale i dobiti modernu saobraćajnicu“, rekao je Nešić i dodao da su sredstva obezbijeđena – dio iz granta i dio iz vlastitih sredstava „Puteva Republike Srpske“.

On je naveo da je predviđeno da dionica bude završena u ovoj godini, ali s obzirom na kompleksnost Zakona o javnim nabavkama, ne može definitivno reći kada će to biti.

Načelnik Pala Boško Jugović istakao je da je ovo kapitalan projekat, oko četiri kilometra regionalnog puta, koji je od strateškog značaja za opštinu.

„Riječ je o savremenoj dionici koja će biti važna veza prema donjem dijelu grada Istočno Sarajevo“, naglasio je Jugović i zahvalio Vladi Republike Srpske za još jedan u nizu investicionih projekata, kao i preduzeću „Putevi Republike Srpske“.

Jugović je izrazio nadu da će tenderska procedura biti završena u najskorije vrijeme.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here