Потписан споразум о дјеловању у Сарајевско-романијској регији

0
439

Коалиционе партије СНСД, ДЕМОС, Уједињена Српска, НДП и СП на подручју Изборне јединице осам потписале су данас на Палама споразум о подршци на предстојећим изборима кандидатима СНСД-а Милораду Додику за предсједника Републике Српске и Жељки Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ.

Споразум су потписали предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево Љубиша Ћосић, те предсједници регионалних одбора Сарајевско-романијске регије ДЕМОС-а Ацо Станишић, Уједињене Српске Зоран Трапара, НДП-а Синиша Ласица и СП-а Слободан Пајић.

Ћосић је рекао да су се договорили, након јучерашњег потписивања споразума коалиционих партнера на нивоу Републике Српске, да одмах из Изборне јединице осам пошаљу подршку да ће бирачи ових пет партија на исти начин у овој изборној јединици да подрже Додика и Цвијановићеву.

Према његовим ријечима, Додик и Цвијановићева су најбоља политичка понуда за појединачне функције, тако да ће у том свјетлу и бити промовисани како би побиједили.

“Оно што је битније у ово предизборно вријеме је да избори буду и прођу. Ми овдје у пет локалних заједница заједнички вршимо власт, у три од њих смо опозиција и трудимо се да сви грађани осјете корист и добробит за своје функционисање, што ћемо радити и у будуће”, рекао је Ћосић новинарима.

Он је нагласио да се потписници споразума у наредних 15 дана требају трудити да кампања тече што мирније, регуларније, те да истакну кандидате које су подржали, увјерени у побједу Додика и Цвијановићеве.

Станишић је рекао да је ово потписивање споразума било очекивано, посебно након јучерашњег потписивања на нивоу предсједника странака, те додао да ће резултати након избора бити као и сада, убједљива побједа Додика и Цвијановићеве.

“Порука за политичаре који се кандидују јесте да оно што обећају својим потенцијалним гласачима и испоштују након избора, јер ће их тако више цијенити и имаће једну бољу слику код народа”, поручио је Станишић.

Трапара је рекао да је циљ потписивања овог споразума побједа Цвијановићеве за српског члана Предсједништва БиХ и Додика за предсједника Републике Српске, односно неупитна подршка овим кандидатима.

“Надам се да ћемо сви 2. октобра славити, како нашу коалициону побједу, тако и побједу Додика и Цвијановићеве”, рекао је Трапара.

Пајић је рекао да је Социјалистичка партија одувијек у коалицији са СНСД-ом, те додао да на подручју града Источно Сарајево социјалисти већ 12 година заједно са овом највећом политичком партијом заједно раде, граде и праве.

“Ниједна држава на свијету не може бити без социјалиста, јер је свакој земљи потребан социјани програм, ког се држи партија и у ком су на првом мјесту човјек, дјеца, пензионери, студенти, али и економија”, поручио је Пајић и додао да ће ова колаиција наставити са новим побједама.

Ласица је изразио задовољство потписивањем споразума на нивоу града Источно Сарајево, те додао да НДП први пут у свом постојању гласа за кандидате из СНСД-а.

“У овом тренутку кандидати СНСД-а Додик и Цвијановићева могу добро да заступају Републику Српску у Српској и на нивоу БиХ”, рекао је Ласица, те поручио да ће његова странка радити на њиховој побједи, али и на заједничкој побједи у Српској са својим коалиционим партнерима Социјалистичком партијом.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here