„Pošte Srpske“ ostvarile dobit od 168.714 KM

0
609

Preduzeće je u prvoj polovini ove godine ostvarilo ukupne prihode od 29,05 miliona, te dobitke po osnovu smanjenja revalorizacionih rezervi u iznosu od 397.559 KM, saopšteno je iz „Pošte Srpske“.

Prihodi su porasli za pet odsto u odnosu na prvo polugodište 2017. godine i rezultat su povećanja obima usluga za devet procenata.

Ukupni rashodi „Pošte Srpske“ u prvih šest mjeseci bili su 29,28 miliona KM i u odnosu na isti period 2017. godine veći su za jedan procenat.

„Ukupni rashodi su porasli zbog okolnosti u poslovanju koje su bile van uticaja preduzeća. Radi se, prije svega, o nepoštivanju Zakona o poštanskim uslugama Republike Srpske, u dijelu koji se odnosi na rezervisane poštanske usluge, od strane pravosudnih institucija, komunalnih preduzeća i kablovskih operatera“, navodi se u saopštenju.

U ovom preduzeću su naveli da su problemi sa opštom likvidnošću u okruženju koji se odnose na otežanu naplatu potraživanja za izvršene poštanske usluge od budžetskih i drugih korisnika usluga imali direktan uticaj na solventnost preduzeća.

„Preduzeće bi bez uticaja navedenih okolnosti poslovalo uspješnije, a samim tim, iskazana dobit bi bila mnogo veća“, istakli su u „Poštama Srpske“.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here